Nakon završetka 42. skupštine akcionara Zavarovalnice Triglav - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Nakon završetka 42. skupštine akcionara Zavarovalnice Triglav

30. 5. 2017

Za isplatu dividende 56,8 miliona evra, odnosno 2,50 evra bruto po akciji

 

Na 42. skupštini akcionara Zavarovalnice Triglav akcionari su podržali predlog Uprave i Nadzornog odbora da se za dividendu nameni deo bilansne dobiti u visini od 56,8 miliona evra, odnosno 2,50 evra bruto po akciji. Skupština akcionara upoznata je sa godišnjim izveštajem za 2016. godinu, raspustila je Nadzorni odbor i Upravu Društva za poslovnu godinu 2016. i imenovala je nove članove Nadzornog odbora kao predstavnike akcionara.

 

Na Skupštini Zavarovalnice Triglav akcionari su podržali predlog Uprave i Nadzornog odbora Društva o upotrebi bilansne dobiti za 2016. godinu. Za dividendu je određen deo bilansne dobiti u visini od 56,8 miliona evra, odnosno 2,50 evra bruto po akciji, što predstavlja 69% konsolidovane čiste dobiti Triglav grupe za 2016. godinu. Usvojeni predlog podele bilansne dobiti Zavarovalnice uzima u obzir postojeće i očekivano kretanje adekvatnosti kapitala Grupe prema kapitalnim modelima S&P i Solventnost II kao i prema smernicama Triglav grupe.

 

Uspešno poslovanje Triglave grupe u 2016. godini

Uprava i Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav upoznali su akcionare s godišnjim izveštajem Triglav grupe i Zavarovalnice Triglav za poslovnu godinu 2016. U skladu sa strateškim usmerenjima Grupa je uspešno očuvala finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja. Grupa je 2016. godinu završila s dobiti višom od planirane, zadržala je vodeću poziciju na slovenačkom tržištu i u regionu Adria i već po drugi put zaredom ostvarila rast premija i dobila poboljšane rejtinge (iz »A-» na »A«).

 

Čvrsti temelji za buduće poslovne rezultate

Skupština akcionara je Upravi i Nadzornom odboru Zavarovalnice Triglav dala razrešnicu za poslovnu godinu 2016. Andrej Slapar, predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav, je izjavio: »Zahvaljujem akcionarima na iskazanom poverenju. Poslovanje Triglav grupe u protekloj godini bilo je dobro, posebno ukoliko se uzmu u obzir zahtevne prilike na finansijskim tržištima i visoki stepen konkurentnosti na našim osiguravajućim tržištima. Društvo će na ovim temeljima i uzimajući u obzir kriterijume politike upravljanja kapitalom moći da isplati srazmerno visoku dividendu. U 2017. godinu ušli smo s novom strategijom, postavivši tako čvrste temelje za uspešno poslovanje u budućnosti u pravcu savremene, inovativne i dinamičke osiguravajuće-finansijske grupe«.

 

Nova imena u Nadzornom odboru

Vlasnici su na Skupštini imenovali nove članove Nadzornog odbora, jer 12. 6. 2017. ističe mandat dosadašnjim članovima Nadzornog odbora, predstavnicima akcionara i to Dubravku Štimcu, Mariju Gobbu, Gregoru Roku Kastelicu, Rajku Stankoviću i Matiji Blažiču. Skupština je za nove članove Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav kao predstavnike akcionara imenovala Natašu Damjanovič, Žigu Škerjanca, Marija Gobba, Andreja Andoljšeka i Milana Tomaževiča. Njihov mandatni period počinje da teče 13. juna 2017.

Share on Google+