Peter Prevc, Rok Marguč i ekipa na Triglav Trci - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Peter Prevc, Rok Marguč i ekipa na Triglav Trci

7. 9. 2016

Očekuje se da će sportski događaj na Brdu kod Kranja okupiti oko 2.000 trkača

 

Zavarovalnica Triglav ponovo kombinuje humanost, vrhunske sportiste, zabavni program i pet trka na šest predivnih staza na prostoru Brda kod Kranja. Oko 2.000 trkača svih generacija će učestvovati na petoj Triglav Trci u subotu 10. septembra. Posetiocima će se pridružiti i Peter Prevc, Jurij Tepeš, Rok Marguč, Teja Gregorin, Klemen Bauer i drugi ambasadori Triglav Trke koji će uz ostale imati mogućnost da uživaju u muzičkom nastupu Samuel Lucas-a.

 

Druge subote septembra, novi objekat Fudbaske asocijacije Slovenije na Brdu kod Kranja će biti domaćin pravog festivala trčanja. Ponovo će se, ove godine, Triglav Trka sastojati od pet trka na šest različitih staza usred netaknute prirode: trka od 21 km, trka od 10 km, porodična trka od 3.4 km, dečija trka na 350 i 700 metara i poslovna štafetna trka na 3 x 3.4 km. Već tradicionalni trkački događaj ima i humanitarni karakter. Tokom događaja, Zavarovalnica Triglav će predati donacije za kupovinu medicinske opreme  za porodilišta ili njihove ogranke u Ptuju, Jesenicama, Novoj Gorici i Izoli.

 

Vrhunski sportisti i izvrsni muzičari

Neki od slovenačkih vrhunskih sportista će učestvovati na događaju kao ambasadori Triglav Trke. Među njima će biti Peter Prevc koji će se takmičiti u trci na 10 km. "Ovaj jedinstveni sportski događaj kombinuje ljubav prema vežbi sa humanitarnim elementom. Radujem se navijanju na mlade trkače pune entuzijazma koji će savladavati kraće ali ne manje zahtevne krugove zajedno sa maskotom Zavarovalnice Triglav, Kucom Čuvarom, kao i na one koji će testirati svoju izdržljivost na dužim trkama od 21 i od 10km. I da ne bude da samo govorim, i ja ću se pridružiti trkačima ove godine u trci na 10km. Vidimo se tamo!”, rekao je Prevc, zvezda poslednje sezone u skijaškim skokovima i ambasador Triglav Trke. Kao pomoć sportistima, na događaju će dobroj atmosferi doprineti popularni muzičar Samuel Lucas.

 

Jedina trka unutar protokolarnog parka

Ruta će voditi trkače duž interesantnih staza oko protokolarnog objekta Brda kod Kranja, u zatvorenom delu parka – u lovištima. Start I cilj za sve trke će biti kod novog objekta Fudbalske asocijacije Slovenije gde će se održavati i glavni program. Trkački deo će početi u 9.30h pre podne sa poslovnom štafetnom trkom za timove od troje. Trkači i drugi posetioci će biti u mogućnosti da se parkiraju ispred Hotela Brdo odakle će moći da prate označenu putanju do mesta događaja.

 

Preuzimanje startnih brojeva je dan pre

S obzirom na veliki broj učesnika, preuzimanje brojeva za trku će biti organizovano dan pre trke: između 16 i 19 h u petak 9. septembra u prostoru na Brdu. Oni koji nisu u mogućnosti da uzmu brojeve u ovom terminu, mogu to učiniti na dan događaja, 10. septembra između 7 i 9 h ujutru.

 

Za više informacija o trci posetite sajt:  www.triglavtek.si.

Share on Google+