Povodom postavljanja regionalne platforme za alternativne investicije zajedno sa partnerom KGAL Group - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Povodom postavljanja regionalne platforme za alternativne investicije zajedno sa partnerom KGAL Group

6. 2. 2017

Zavarovalnica Triglav je 2.2.2017. sa društvom KGAL Beteiligungsverwaltung GmbH (u nastavku KGAL Group) potpisala Ugovor o osnivanju društva TRIGAL. Zavarovalnica Triglav osnivanjem novog Društva započinje projekat postavljanja nove regionalne platforme namenjene alternativnim investicijama. Novoosnovano društvo će prilikom osnivanja raspolagati kapitalom u visini od jedan milion evra, od čega će Zavarovalnica Triglav uplatiti osnivački ulog u visini od 499 hiljada evra.

 

Cilj platforme je prikupljanje sredstava od institucionalnih investitora i njihovo ulaganje u različite tipove investicija kao što su nepokretnosti, infrastrukturni projekti i druge alternativne investicije i to prvenstveno u Adria regionu. Projekat se sprovodi zajedno sa uglednom nemačkom grupom KGAL Group koja je za partnera za svoj ulazak u Adria region izabrala Zavarovalnicu Triglav. Grupa KGAL Group je specijalizovana za upravljanje investicijama i upravlja sredstvima u visini od približno 22 milijarde evra. Ova grupa na nemačkom i ostalim evropskim tržištima nudi usluge osiguravajućim kućama, penzionim fondovima i institucionalnim investitorima. Investitorima nudi dugoročnu, postojanu investicionu politiku sa naglaskom na kvalitetu usluga o čemu svedoči i njihovo dosadašnje poslovanje. Strateško partnerstvo sa KGAL Group je deo najavljene prakse Triglav grupe o povezivanju sa preduzećima koja svojim specifičnim znanjima i iskustvima mogu uspešno da nadopunjuju njen poslovni model.

 

Novoosnovano Društvo će obavljati savetodavne i operativne usluge za svoje investitore i organizovaće za njih ulaganja u fondove različitih upravljača. Postavljanje regionalne platforme za alternativne investicije je deo strateškog usmerenja Triglav grupe do 2020. godine sa ciljem da se dodatno jača delatnost upravljanja imovinom kao drugog stuba poslovanja u Adria regionu.

 

Share on Google+