Promene u Upravi društva - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Promene u Upravi društva

17. 8. 2017

Nadzorni odbor se na današnjoj sednici složio s predlogom predsednika Uprave Zavarovalnice Triglav te je imenovao Barbaru Smolnikar za novu članicu Uprave Društva za mandatni period od pet godina i biće nadležna za sektor životnihi penzionih osiguranja, koja predstavljaju važan strateški i razvojni segment osiguranja Triglav grupe. Za obavljanje funkcije neophodno je još da dobije i dozvolu Agencije za nadzor nad osiguranjima.

 

Barbara Smolnikar ima bogato iskustvo u sektoru osiguranja i finansija. Dugogodišnja je predsednica Uprave NLB Vita (kompanija za životno osiguranje). Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani (1992), a na istom fakultetu je i magistrirala (2010) i doktorirala na Poslovnoj šoli Bled – IEDC Bled (2016).

 

»Verujem da će nova članica Uprave svojim znanjem, iskustvima i ličnim osobinama doprineti realizaciji strategije Triglav grupe. Razvijamo se u pravcu savremene, inovativne i dinamične osiguravajuće-finansijske grupe. Naše strateško delovanje aktivno unapređujemo, uzimajući u obzir postojeće i buduće potrebe svojih klijenata. Njenim imenovanjem dajemo dodatni naglasak celokupnijem upravljanju životnim i penzijskim osiguranjima, a tu vidimo i svoje mogućnosti za rast i to kako u Sloveniji tako i u regionu,« izjavio je Andrej Slapar, predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav.

 

»Nadzorni odbor je jednoglasno prihvatio predlog predsednika Uprave za imenovanje Barbare Smolnikar za novu članicu Uprave. U ime Nadzornog odbora želim joj mnogo uspeha u realizovanju strateških ciljeva Grupe«, izjavio je Igor Stebernak, predsednik Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav.

 

Član Uprave Benjamin Jošar će nakon isteka mandata člana Uprave sa danom 2.11.2017. prihvatiti nove izazove i nastaviti svoju uspešnu poslovnu karijeru u okviru Triglav grupe. Predsednik Nadzornog odbora Igor Stebernak se tom prilikom zahvalio gospodinu Benjaminu Jošaru na njegovom doprinosu u razvoju i poslovanju Grupe te mu je poželeo uspešan rad unutar Grupe. Andrej Slapar, predsednik Uprave je rekao: »Zahvaljujem mu se na njegovom dosadašnjem radu i radujem me što će kao član top menedžmenta svojim znanjima i iskustvima i dalje značajno doprinositi daljem jačanju Triglav grupe.«

Share on Google+