Zavarovalnica Triglav primila zlatnu plaketu za najbolјe odnose sa investitorima - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Zavarovalnica Triglav primila zlatnu plaketu za najbolјe odnose sa investitorima

10. 11. 2016

Beogradska berza nagradila preduzeća sa najvišim kvalitetom informacija koje pružaju investitorima

 

U okviru 15. međunarodne konferencije Beogradske berze, po sedmi put zaredom su predstavlјene kompanije koje, prema oceni stručnog žirija, pružaju informacije najvišeg kvaliteta investitorima i koje su bile najbolјe u odnosima sa investitorima. Zlatna plaketa dodelјena je Zavarovalnici Triglav, dok su srebrne plakete dobili NIS iz Novog Sada i Atlantic Grupa iz Zagreba.

 

U izboru je učestvovalo čak 25 kompanija sa najbolјim odnosima sa investitorima, a ujedno su bile učesnice 6. regionalne investitorske konferencije u organizaciji Beogradske berze i WOOD & Company investicione banke. Analiza je urađena na osnovu 35 kriterijuma otvorenosti kompanija prema investitorima i koja je uklјučivala i učešće kompanija u investicionim konferencijama u poslednjih godinu dana, objavljivanje izveštaja za trenutni i prethodni period, informacije o učinku i poslovanju na tržištu kapitala (cena akcija i prometa), prisustvo na društvenim mrežama, stvarno postojanje kontakata, audio i video snimaka za investitore, koji su dostupni na sajtovima društava, objavljivanju Kodeksa korporativnog upravlјanja i drugo.

 

Stručni žiri Beogradske berze, koji čine četiri analitičara i univerzitetski profesor, je analizirao dobijene rezultate i odlučio da Zlatnu plaketu za 2016. godinu dodeli Zavarovalnici Triglav za najbolјe odnose sa investitorima. Srebrne plakete dobili su NIS iz Novog Sada i Atlantic Grupa iz Zagreba.
 

Share on Google+